Om oss

OM OSS

Det molnbaserade bolaget

Cloud Enablers är ett specialistbolag med mångårig erfarenhet av mjukvaruutveckling, processer, verktyg, produktutveckling, teknikledning och digital innovation.

Vi är sedan många år tillbaka partner med de världsledande leverantörerna inom molntjänster, monitorering, loggning och säkerhet. Vårt signum är att leverera lösningar baserade på modern teknik som överträffar er förväntan och som stärker upp er verksamhet och era affärer. Vi hjälper till med att ta er ide till effekt och skräddarsyr leveransen just efter ert behov.

VÅR HISTORIA

En resa i innovation

Cloud Enablers grundades 2014 baserat på en övertygelse om att cloudtjänster dramatiskt kommer att förändra hur IT-tjänster utvecklas, produceras och konsumeras.

Grundarna Stefan Svensson och Patrik Lemner har +15 års erfarenhet i ledande befattningar hos Sveriges största IT- tjänsteföretag inom outsourcing, utveckling och leverans av några av Sveriges mest använda standardsystem. Grundarna hade under flera år jobbat nära ledande molntjänstleverantörer och branschanalytiker och insåg att utvecklingen hade kommit till en punkt där majoriteten av alla tillämpningar och system skulle kunna köras i molnet. Redan från starten av Cloud Enablers så etablerades därför ett nära samarbete och partnerskap med bland annat Amazon Web Services.

Tidig kom insikten att när alla delar av ett system – från infrastruktur till mobila klienter utgörs av kod, så ställer det helt nya krav på arbetssätt, verktyg och kompetens. Utvecklare behöver förstå alla lager av ett system – från underliggande infrastruktur till användargränssnitt – och hur dessa lager är beroende av varandra.

Strategin var och är därför att rekrytera och kontinuerligt utveckla den specifika kompetens som krävs för att kunna hjälpa kunder nå sina affärsmål genom smart och ändamålsenlig användning av molntjänster. Sedan starten av bolaget har denna strategi och rekrytering av handplockade medarbetare med en mångfacetterad bakgrund inneburit en obruten tillväxt med lönsamhet. Något som vi fick ett konkret bevis på när vi blev utsedda till ett DI Gasell 2020 och 2021 företag.

MEDARBETARE

Vårt team

Nicklas Hafner

CEO & Senior Advisor

Stefan Svensson

CTO & Senior Advisor

Anders Wallin

CFO & Senior Advisor

Mattias Jonasson

Senior Advisor

Patrik Lemner

Senior Advisor

Martin Ölund

Consultant Manager Örebro & Delivery Lead

David Enbom

Consultant Manager Göteborg

Markus Lidrot

Full-stack Developer

Ludwig Axborn

Full-stack Developer

Tomas Lindh

Senior Project Manager

Elisabet Johnsson

BA & Delivery Lead

Robin Hellström

Full-stack Developer

Casper Jaller

Full-stack Developer

Mikael Boggian

Full-stack Developer

Sixten Larsson

Full-stack Developer

Anastasia Danopoulou

Data Analyst

Christoffer Syldevik

Project Manager

Hannah Maltkvist

Full-stack Developer

Alexander Molnar

Full-stack Developer

Jimmy Andersson

Full-stack Developer & Data Analyst