Om oss

OM OSS

Det molnbaserade bolaget

Cloud Enablers är ett specialistbolag med mångårig erfarenhet av mjukvaruutveckling, processer, verktyg, produktutveckling, teknikledning och digital innovation.

Vi är sedan många år tillbaka partner med de världsledande leverantörerna inom molntjänster, monitorering, loggning och säkerhet. Vårt signum är att leverera lösningar baserade på modern teknik som överträffar er förväntan och som stärker upp er verksamhet och era affärer. Vi hjälper till med att ta er ide till effekt och skräddarsyr leveransen just efter ert behov.

VÅR HISTORIA

En resa i innovation

Cloud Enablers grundades 2014 baserat på en övertygelse om att cloudtjänster dramatiskt kommer att förändra hur IT-tjänster utvecklas, produceras och konsumeras.

Grundarna Stefan Svensson och Patrik Lemner har +15 års erfarenhet i ledande befattningar hos Sveriges största IT- tjänsteföretag inom outsourcing, utveckling och leverans av några av Sveriges mest använda standardsystem. Grundarna hade under flera år jobbat nära ledande molntjänstleverantörer och branschanalytiker och insåg att utvecklingen hade kommit till en punkt där majoriteten av alla tillämpningar och system skulle kunna köras i molnet. Redan från starten av Cloud Enablers så etablerades därför ett nära samarbete och partnerskap med bland annat Amazon Web Services.

Tidig kom insikten att när alla delar av ett system – från infrastruktur till mobila klienter utgörs av kod, så ställer det helt nya krav på arbetssätt, verktyg och kompetens. Utvecklare behöver förstå alla lager av ett system – från underliggande infrastruktur till användargränssnitt – och hur dessa lager är beroende av varandra.

Strategin var och är därför att rekrytera och kontinuerligt utveckla den specifika kompetens som krävs för att kunna hjälpa kunder nå sina affärsmål genom smart och ändamålsenlig användning av molntjänster. Sedan starten av bolaget har denna strategi och rekrytering av handplockade medarbetare med en mångfacetterad bakgrund inneburit en obruten tillväxt med lönsamhet. Något som vi fick ett konkret bevis på när vi blev utsedda till ett DI Gasell 2020 företag.

MEDARBETARE

Vårt team

Mattias Jonasson

CEO

Sarah Söderberg

Team lead Örebro

Stefan Svensson

CTO

Patrik Lemner

Senior Advisor

Anders Wallin

Senior Advisor

Davide Bracaglia

Full-stack developer & Cloud architect

Gastón Zitelli

Full-stack developer & UI/UX Designer

Rickard Wallin

Full-stack developer

Andreas Persson

Full-stack developer

Carl Axel von Horn

Full-stack developer

Markus Lidrot

Full-stack developer

Ludwig Axborn

Full-stack developer

Ivan Davoud

Full-stack developer & UI/UX Designer

Felix Khoi

Full-stack developer

Andreas Sterud

Full-stack developer

KULTUR

Att arbeta hos oss

Hos Cloud Enablers är varje individ viktig för att utveckla bolaget och göra kunden nöjd. Att varje anställd känner sig trygg, stimulerad och sedd är därför en stor faktor för att vi ska lyckas som ett team. Självklart har vi kollektivavtal så du kan känna dig trygg med tydliga villkor som anställd. Dessutom har vi väldigt roligt tillsammans! Nyfiken på att höra mer? Kontakta oss!

Eget ansvar

Alla är vi olika. Som anställd hos Cloud Enablers förväntas du ta eget ansvar och du får då möjlighet att styra över ditt ansvarsområde. Givetvis är vi ett team som hjälper varandra om så behövs.

Lära och utveckla

Vi jobbar med de senaste teknikerna. Därför krävs det att alla anställda får ta till sig de och lära om nyheterna som släpps. Att som anställd få utvecklas, utbildas och certifieras inom just sitt område är en självklarhet för oss.

Hälsa och friskvård

Hälsan kommer alltid först. Därför vill vi, baserat på de medel vi kan bidra med, ge förutsättningar för varje anställd att må så bra som möjligt.